Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Klimaat en Energie

Klimaat en Energie

De overgang naar een volledig duurzame energievoorziening is de komende jaren een van de centrale thema’s van de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland. Het in september 2013 gesloten Energieakkoord, mede ondertekend door de Natuur en Milieufederaties, ligt aan de basis voor deze transitie. We spelen een belangrijke rol in de uitwerking van het akkoord op regionaal en lokaal niveau.

Energiebesparing

Bron: Pixabay

Bron: Pixabay

Energiebesparing is voor de NMZH het belangrijkste speerpunt. Daarom komt energiebesparing in veel van onze projecten terug. Bijvoorbeeld het project energiebesparing is core business gericht op industriële bedrijven en de glastuinbouw in Zuid-Holland of het project Stook je Rijk, gericht op gemeenten. Daarnaast werken we nauw samen met Bespaar Lokaal aan energiebesparing bij koopwoningen.

Energieopwekking

Daarnaast zetten we ons in voor het vergroten van het aandeel duurzame energieopwekking. Dit doen we door met partners de lokale en regionale energiecoöperaties waar mogelijk te ondersteunen. Bijvoorbeeld met het Servicepunt Energie Lokaal Zuid-Holland.

windenergieOok ondersteunen we de provincie Zuid-Holland bij het realiseren van haar windenergieopgave. Samen met Rescoop verkennen we verschillende VRM-locaties om de mogelijkheden voor het ontwikkelen en exploiteren van een windcoöperatie te bepalen.

Ook hebben we samen met Rescoop het project Natuurwind geïnitieerd, waarbij met de opbrengsten van de windmolens natuurprojecten in de omgeving worden gerealiseerd.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Aanmelden
Volg ons via social media