Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Samen voor een mooi en duurzaam Zuid-Holland
Menu
Nieuws

Nieuws

Hieronder leest u het Zuid-Hollandse natuur- en milieunieuws en de groene activiteiten die in onze provincie georganiseerd worden. Wilt u persoonlijk op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief .

Nieuwsoverzicht
A4 Midden-Delfland A13/A16 Bijen Binnenvaart Blankenburgtunnel Blog Alex Ouwehand Buijtenland van Rhoon Carbid schieten Voornes Duin CCS Circulair CO2 CO2 Smart Grid Eerlijk over vliegen Energieakkoord Energietransitie EU Faunabeheer Fracking Gaswinning Groenblauwe Leefomgeving Groene Kieskompas Groene Peiler HIER Opgewekt Industrie Intensieve veehouderij Klimaatakkoord Knobbelzwaan Kustbebouwing Lelystad Lichtvervuiling Luchtkwaliteit Luchtvaart Mainport Rotterdam MER Nacht van de Nacht Nationale Postcode Loterij natuurbeheer Natuurinclusieve landbouw Nieuwsbrief Omgevingswet PAS Pesticiden Plastic Pluk van de Pettefletprijs Provinciale Staten Ree Rijnlandroute Roeken Rotterdam The Hague Airport RTHA Schaliegas Schiphol smienten Statiegeld Stook je Rijk Tijdelijke natuur Vacature Verkiezingen Visie Ruimte en Mobiliteit (VRM) Vliegveld Waterbeheer Waterstof Weidoptie Weilanden Wet Natuurbescherming & Omgevingwet Wildlife Crime windenergie
10 oktober 2018Tweede helft Klimaatakkoord: milieuorganisaties zien nog te weinig ambitie op landbouw en industrie

Minister Wiebes heeft namens het Kabinet het fluitsignaal voor de tweede helft onderhandelingen Klimaatakkoord gegeven, maar de natuur- en milieuorganisaties trekken richting landbouw en industrie een rode kaart. Landbouw maakt geen echte duurzame transitie door, zoals nu in de reactie beschreven blijft het vaag en is het pleisters plakken. De indruk wordt gewekt dat de industrie mee gaat betalen via CO2-heffing, terwijl de appreciatie juist duidelijk maakt dat deze er niet komt. Er moet een flinke dosis ambitie bovenop. Greenpeace, Natuur & Milieu, Milieudefensie en de Natuur en Milieufederaties maken zich grote zorgen nu de kabinetsappreciatie vandaag over het Klimaatakkoord teleurstellend uitpakt. “Kabinet kiest voor multinationals en niet voor mens en milieu.”

03 oktober 2018Op weg naar één Deltaplan Biodiversiteitsherstel

De roep van de grutto of de veldleeuwerik, hoe vaak hoor je die nog? En heb je wel eens een gentiaan­blauwtje of een bont dikkopje zien fladderen? Er is maar weinig nodig of deze vogels en vlinders worden bijgeschreven op de lijst van verdwenen dieren in Nederland. Helaas is dat een snelgroeiende lijst: de afname van de rijkdom aan dieren en planten in ons land voltrekt zich in hoog tempo. Wetenschappers kwalificeren het verlies aan biodi­versiteit de laatste decennia als ‘dramatisch’.

01 oktober 2018Kabinet aan zet in strijd tegen klimaatverandering

Een ambitieus klimaatakkoord is haalbaar, blijkt uit de analyses van Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en Centraal Planbureau (CPB). Maar tegelijkertijd is duidelijk dat de plannen tot nu toe veel te vaag zijn. Het kabinet is nu aan zet. De beoogde 49% CO2-besparing is alleen haalbaar met daadkrachtige keuzes kabinet.

28 september 2018Blog: Reflectie en bredere blik

Het gaat goed met Nederland. De economie groeide in 2017 met 3,2%, deze groei zet zich ook door in 2018. De werkeloosheid was op 1 januari 2018 laag, zo´n 380.000 personen, dat is ongeveer 4,2% van de beroepsbevolking. Het werkeloosheidscijfer blijft ook in 2018 verder dalen. In het World Happiness Rapport 2017 komt Nederland uit op plek 6 van de 155 onderzochte landen als gelukkigste land ter wereld. 88% van de Nederlanders voelt zich gelukkig, slechts 3% voelt zich echt ongelukkig. Volgens dit onderzoek. Nederland staat in de World Economic Forum ranglijst van landen met de meest concurrerende economie ter wereld op plek vier. Nederland komt in dit soort lijstjes altijd als een van de best presterende landen boven drijven. Dat geeft wel een goed gevoel bij de gemiddelde Nederlander en veel vertrouwen in de toekomst.

28 september 2018Bezoek de Oogstmarkt!

Eten waar je blij van wordt is duurzaam eten van Zuid-Hollandse bodem. Maar waar vind ik het en hoe smaakt het? Kom op 18 oktober naar de Oogstmarkt van 11.00 uur tot 14.00 uur in het provinciehuis in Den Haag. De Oogstmarkt is vrij toegankelijk. Ontdek de duurzame voedselpioniers in en om de stad en koop hun heerlijke, duurzame en gezonde producten. En stel zelf jouw bordje gezond Zuid-Holland samen!

27 september 2018Genomineerden Stookjerijk Trofee 2018 bekend

Gemeente Leiden is één van de genomineerden voor de Stookjerijk Trofee 2018. Samen met de gemeenten Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden en Lelystad word de Stookjerijk Trofee 2018 op 25 oktober uitgereikt aan de gemeente met de groenste prestatieafspraken. 

26 september 2018Voucherregeling 2018

Er zijn in Zuid-Holland veel vrijwilligers actief in de natuur en het landschap. Samen maken zij het verschillen en zorgen dat wij allemaal kunnen blijven genieten van een rijke natuur en een mooi landschap in Zuid-Holland. Voor de ondersteuning van deze vrijwilligers is het programma de Groene Motor opgezet.

26 september 2018NMZH zoekt nieuwe voorzitter voor de Raad van Aangesloten Organisaties

Sinds 3 december 2013 heeft de NMZH een Raad van Aangesloten Organisaties. Deze raad bestaat uit ervaren vrijwilligers en bestuursleden uit ons Zuid-Hollandse natuur en milieunetwerk. Op dit moment zijn er 300 organisaties aangesloten bij de NMZH. De Raad van Aangesloten Organisatie bestaat uit 17 leden, 4 uit iedere regio en een voorzitter.

18 september 2018Restaurants doven 27 oktober lichten tijdens Nacht van de Nacht

Lichten uit en kaarsen aan tijdens de Nacht van de Nacht, dat is de oproep die de Natuur- en Milieufederaties (NMF) samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) doen aan alle restaurants in Nederland. Op zaterdag 27 oktober a.s. wordt voor de 14e keer de Nacht van de Nacht georganiseerd om aandacht te vragen voor energiebesparing en de schoonheid van de nacht. Honderden gemeenten en bedrijven doven hun verlichting en ruim 600 maatschappelijke organisaties, clubs en bedrijven organiseren dan evenementen in het duister.

Pagina 1 van 9512345102030»
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Aanmelden
Volg ons via social media