GoodFoodClub

De GoodFoodClub

De voedselbeweging in Nederland groeit. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om te weten waar hun eten vandaan komt en om duurzame lokale boeren en voedselmakers te steunen.

We denken steeds beter na over de voeding die we kopen. En terecht, want onze voeding heeft een enorme impact op onze gezondheid en ook op onze leefomgeving. De manier waarop wij voedsel produceren en consumeren zorgt ervoor dat veel grondstoffen nodig zijn en er gaat wereldwijd natuur verloren. Door bewuster te kiezen en lokaler te eten kun je je milieu-impact flink verlagen. Denk eens aan al die voedselkilometers die je dan bespaart! En je slaat 2 vliegen in 1 klap, want duurzamer is in veel gevallen ook nog eens gezonder!

Voedsel op de kaart

De GoodFoodClub zet duurzame initiatieven, lokale aanbieders en natuurinclusief voedsel op de kaart. Per provincie kun je adressen en activiteiten vinden waar je terecht kunt. Van landwinkel, tot verslokaal en van open dag tot excursie in een voedselbos. Op GoodFoodClub.nu vind je het allemaal.

Let wel: voor Zuid-Holland vind je een doorverwijzing naar de aanbieders van de korte keten op www.dekortsteweg.nlĀ 

 

Tags:

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Mellanie Vellekoop

Mellanie Vellekoop

Regisseur Duurzame Landbouw & Voedsel