Op weg naar één Deltaplan Biodiversiteitsherstel
3 oktober 2018
Op weg naar één Deltaplan Biodiversiteitsherstel
De roep van de grutto of de veldleeuwerik, hoe vaak hoor je die nog? En heb je wel eens een gentiaanblauwtje of een bont dikkopje zien fladderen? Er is maar weinig nodig of deze vogels en vlinders worden bijgeschreven op de lijst van verdwenen dieren in Nederland. Helaas is dat een snelgroeiende lijst: de afname van de rijkdom aan dieren en planten in ons land voltrekt zich in hoog tempo. Wetenschappers kwalificeren het verlies aan biodiversiteit de laatste decennia als ‘dramatisch’.
Gezonde leefomgeving
De biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving. Natuurorganisaties, boeren, wetenschappers, banken en bedrijven zijn zich bewust van dit probleem en hebben de handen ineen geslagen. 19 partijen, waaronder de Natuur en Milieufederaties, verenigen zich in ‘Samen voor biodiversiteit’ en werken samen aan het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Met maar één doel: een rijker Nederland.
Gevarieerde natuur, gezonde landbouw
Met het Deltaplan Biodiversiteitsherstel gaan we voor een Nederland waar rijke biodiversiteit de natuur gevarieerder en de landbouw gezonder maakt. We werken aan een Nederland waar mensen genieten van een prachtig en divers landschap. En waar supermarkten en boerenwinkels in binnen- en buitenland consumenten bedienen met een breed aanbod producten dat zijn oorsprong heeft in dat landschap.
Lees in de folder ‘Samen naar één Deltaplan Biodiversiteitsherstel’ waar we in 2030 willen zijn.
Help mee
Komend najaar treden we met ons eindresultaat naar buiten. Tot die tijd staan we open voor elke aanbeveling die het uiteindelijke plan sterker maakt. Wil jij op basis van jouw specialisme meedenken? Mail dan naar meedenken@samenvoorbiodiversiteit.nl