Energiebesparing: Wie doet het licht aan?
20 april 2015
Energiebesparing: Wie doet het licht aan?
Op 18 juni 2015 organiseren de Natuur en Milieufederaties samen met o.a. Rijkswaterstaat en SME Advies de bijeenkomst “Energiebesparing: Wie doet het licht aan?”
Voor wie? Initiatiefnemers van lokale duurzame projecten gericht op energiereductie, koplopers uit overheden en bedrijven die zich met lokale energietransitie en energiebesparing bezighouden, iedereen die lokale duurzame energie initiatieven wil versnellen.
Werkconferentie van en voor initiatiefnemers en koplopers.
Donderdag 18 juni: 11.45 -17.00 uur incl. lunch
Locatie: Makeblijde Houten (nabij Utrecht)
Vier lokale energiebesparingspilots hebben de afgelopen twee jaar het licht gezien dankzij het programma De Knop Om, het beste bespaaridee van Nederland. Vele energieprojecten gingen hen voor maar het blijkt voor velen lastig om door te pakken, grotere groepen mensen te bereiken en meer meters te maken. Een goede reden voor een werkconferentie, om samen ons licht te laten schijnen op de meest urgente vraagstukken en kansen. En om inzichtelijk te krijgen wat de beste vervolgstappen zijn.
De bijeenkomst start met een plenaire aftrap door Harrie van Rooij (strategisch communicatieadviseur en schrijver van het boek: “stop met communiceren”) die ons meeneemt in hoe je mensen meekrijgt (of juist niet) in bespaargedrag. De drie volgende sprekers gaan in op wat lokale aanpakken kunnen leren van een groter energiebedrijf als het gaat om trends en kansen voor verduurzaming? Dick Jonker (strateeg Eneco en betrokken als bewoner bij lokale energieaanpak in Hilversum), Glenn Bijvoets (Eneco, expert new businessmodellen) en Gerja Koldenhof (innovatiemanager Stedin) gaan in op de trends voor de komende jaren en de kansen die je eigenlijk niet mag laten liggen. We sluiten het plenaire deel af met een drietal korte pitches:
- Wat zijn de juiste triggers om mensen te laten besparen? De vier lokale pilots uitgelicht (door Imke Tegels van SME Advies)
- Kun je lokaal effectiever samenwerken om samen je doel(en) te bereiken? (door Jitske Tiemersma van WattsNext Zeist)
- Hoe maak je een lokale aanpak efficiënt, opschaalbaar, betaalbaar en toch persoonlijk? (door Roel Woudstra van Buurkracht)
De middag kent een sterk interactief karakter. We gaan samen aan het werk in kleine groepen rondom de thema’s van de drie pitches en andere thema’s. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten om jouw project weer verder te brengen en we werken aan een actieagenda voor de komende jaren.
Er zijn geen kosten verbonden aan de werkconferentie.
Aanmelden kan hier.