Zuid-Hollands Landschap 90 jaar!

19 september 2024

Zuid-Hollands Landschap 90 jaar!

©Rogier Mos

Gisteren vierde het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) haar 90-jarig bestaan in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Een mooie en belangrijke mijlpaal. Als NMZH feliciteren wij het ZHL van harte met het 90-jarig jubileum. ‘Still going strong’, want er is nog veel werk aan de winkel voor de natuur en het landschap in Zuid-Holland.

Juist in een provincie waar de groene ruimte schaars is en eigenlijk permanent onder druk staat door emissies en vergaande verstedelijking is een organisatie als het ZHL en het werk wat zij doen essentieel.

Opgericht in Rotterdam op 12 juli 1934, begonnen als een klein groepje bezorgde Zuid-Hollanders, is in 90 jaar het ZHL uitgegroeid tot een professionele organisatie die met 65 medewerkers en 500 vrijwilligers met hart en ziel werkt aan de natuur in Zuid-Holland. Momenteel beheert het ZHL ruim 4700 hectare natuur, verdeeld over meer dan 120 natuurgebieden in Zuid-Holland. Van veenweidegebied tot ziltig moerasland en van duin tot bos. Grote gebieden of heel kleine gebieden. Hierover is meer te vinden op de website van Zuid-Hollands Landschap.

Binnen het Zuid-Hollandse Natuur en Landschapsoverleg (NLO) werkt de NMZH al jaren samen met het ZHL en in breder verband met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Dunea en IVN Natuureducatie. Samen bundelen we zo onze krachten voor de natuur en het landschap in Zuid-Holland.

Alles staat of valt met de betrokkenheid vanuit de samenleving. Het ZHL is afhankelijk van donateurs en crowdfunding voor veel projecten. Spreekt dit je aan, kijk dan op hun website.

Samen maken we zo Zuid-Holland mooier en duurzamer.

Bekijk hier de corporate video van Zuid-Hollands Landschap

Geschreven door: