Zaaidag voor provinciale statenleden

1 mei 2024

Zaaidag voor provinciale statenleden 

Op 24 april jl is er door de Zuid-Hollandse Natuur en Landschapsorganisaties een ‘zaaidag’ voor de Provinciale Statenleden georganiseerd in het Woerdens Verlaat. Een bijzondere ochtend die in de werkschuur van Natuurmonumenten begon en eindigde op de Nieuwkoopse plassen. Met het grote geluk dat we tijdens de vaartocht het droog hebben weten te houden.

Tijdens deze ochtend was het doel om de eerder behaalde resultaten te tonen, de geleerde lessen te delen én te laten zien en beleven wat het resultaat dat kan zijn. Het gezamenlijke gesprek hierover is zeer waardevol geweest voor alle betrokken partijen. Daarnaast heeft het een meerwaarde gegeven om ter plaatse te zijn en het resultaat met eigen ogen te zien én te beleven. De Nieuwkoopse plassen is een gebied waar verschillende doelen samen komen en zich hierdoor perfect leent om van te leren.

Als NLO-partners streven wij ernaar om over twee jaar samen een rijke oogst ten aanzien van de Zuid-Hollandse doelen te kunnen delen, mét daarbij de trots van de Statenleden gezien hun betrokkenheid hierin. We roepen op tot voortdurende steun en toewijding om de diverse opgaven van de provincie te realiseren. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst waarin mens en natuur in harmonie kunnen leven.

Het was een geslaagde ‘zaaidag’, dit mede door de inzet van de NLO-partners en aanwezigheid van de Provinciale Statenleden. Allen super dank hiervoor!

Vragen hierover? Neem contact op met:

Profiel Nienke Schuil

Nienke Schuil

Regisseur ruimtelijke ontwikkeling, landschap en natuur