Werkconferentie “Vandaag is bijna morgen” over de doorontwikkeling van het Smartgrid in Den Haag

Werkconferentie “Vandaag is bijna morgen” over de doorontwikkeling van het Smartgrid in Den Haag

Op 17 mei 2022 organiseerde energiecoöperatie Sterk op Stroom vanuit de Participatiecoalitie een succesvolle werkconferentie op de Haagse Hogeschool met de titel “Vandaag is bijna morgen”. Er waren ruim 70 deelnemers aanwezig uit Zuid Holland, waarvan een groot deel uit Den Haag.

25 mei 2022

De bijeenkomst ging over de toekomst van het Smartgrid en was een afsluiting van de pioniersfase van het Smartgrid in de Vruchtenbuurt. De bedoeling is om deze pilot de komende jaren op te schalen tot 300 aansluitingen in de Vruchtenbuurt.

Het symposium opende met een zeer inspirerende keynotelezing van Arash Aazami over de Wereld van B, en werd gevolgd door een participatieve sessie over de onderzoeksvragen die moeten worden aangepakt om de huidige uitdagingen van energiecoöperaties te helpen overwinnen. Het symposium werd afgesloten met een paneldiscussie waaraan werd deelgenomen door vertegenwoordigers van energiecoöperaties, gemeente Den Haag, provincie Zuid-Holland, TU Delft en De Haagse Hogeschool. Een volgende stap zou zijn om dit thema toegankelijker te maken en ook in gemeenten te laten landen.

 

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Madeleine Braakman

Madeleine Braakman

Regisseur Klimaat en Energie