Webinar 5 april: Wijs op weg naar brede participatie

Webinar 5 april: Wijs op weg naar brede participatie

Om een brede(re) groep inwoners te laten participeren in de aardgasvrije opgave, kun je verschillende dingen doen. Maar wat is de juiste strategie in jouw dorp, buurt of wijk? En hoe doen andere gemeenten dat eigenlijk? Het antwoord op die vragen krijg je tijdens het webinar Wijs op weg naar brede participatie.

10 maart 2022

Op dinsdag 5 april van 15.00 uur tot 16.15 uur organiseren we in samenwerking met de European Climate Foundation en Programma Aardgasvrije Wijken het webinar. Dit webinar is bedoeld voor medewerkers van gemeenten en voor bewonersinitiatieven.

Meld je hier aan

Waarom dit webinar?
Betrokkenheid en actieve participatie van inwoners is onmisbaar bij de transitie naar aardgasvrije wijken. Als gemeente sta je voor de taak die participatie te organiseren. De koplopers en tegenstanders laten zich wel horen, maar hoe ga je wijs op weg naar brede participatie? Hoe doe je dat gericht en effectief?

Tijdens het webinar bespreken we twee manieren om de middengroepen te bereiken: via de zogeheten koploperstrategie en via het aansluiten op bestaande sociale structuren in een wijk, buurt of dorp. We bespreken in welke situaties welke strategie de beste slagingskans heeft. Ook horen we hoe het in de praktijk uitpakt. De gemeente Enschede vertelt hoe zij met brede participatie aan de slag zijn voor de aardgasvrijvoorbereiding in de wijk Twekkelerveld. En natuurlijk horen we graag ook jouw ervaringen: je dilemma’s, vragen en successen.

Organisatie
Het kennis- en leerprogramma van Programma Aardgasvrije Wijken (KLP / PAW) organiseert dit webinar, samen met de Natuur en Milieufederaties en de European Climate Foundation. Deze organisaties zijn betrokken bij aardgasvrij en werken met gemeenten samen aan onder meer participatie.

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Madeleine Braakman

Madeleine Braakman

Regisseur Klimaat en Energie