Succesvolle bomen uitdeelactie krijgt vervolg

Succesvolle bomen uitdeelactie krijgt vervolg

Op vrijdag 11 maart vond in Sassenheim een geslaagde uitdeelactie plaats van Plan Boom. Zo’n 2000 verschillende boompjes vonden een nieuwe eigenaar. Op 20 maart vindt het vervolg plaats waarbij ook struiken worden uitgedeeld. Deze uitdeelactie wordt georganiseerd door Meer Bomen Nu en Stichting MEERGroen.

16 maart 2022

Op deze zonnige dag waren de eerste bezoekers al vroeg aanwezig om de eerste boompjes en stekjes te bemachtigen. De boompjes waren elders in Sassenheim uit de grond gehaald door vrijwilligers, omdat deze ongewenst waren voor de plek. De meeste inwoners hadden de actie gelezen in de lokale krant en waren enthousiast over het initiatief. Zo waren er inwoners die voor de eigen tuin bomen kwamen halen, voor familieleden en zelfs voor kennissen die hier niet bij aanwezig konden zijn. De geïnteresseerde kwamen met verschillende vervoersmiddelen naar de uitdeellocatie van boompjes in fietstassen tot aan volledig gevulde aanhangers.

Bij aanvang kregen de bezoekers een folder met benodigde informatie over de herkomst en het verzorgden van de bomen en stekjes. Er waren verschillende bevlogen vrijwillegers aanwezig vanuit de betrokken organisaties. De vrijwilligers maakten letterlijk en figuurlijk de handen vuil om de geschikte bomenmatch te vinden voor de nieuwe eigenaar. Er was een brede interesse van de vlinderstruiken tot de wilgen en van de els tot de beuk.

Doordat de boompjes nog niet in bloei waren was er soms wat verwarring over welke soorten er het ging. Hierdoor zijn er wat verrassingsboompjes weggegeven die hopelijk een mooie plek hebben gevonden in de nieuwe tuinen. Al met al was de uitdeeldag een groot succes!

Heb jij deze dag gemist of wil je de biodiversiteit in de tuin vergroten? Op 20 maart is er nog een uitdeeldag in Sassenheim om je tuin op te fleuren waarbij struiken en de overige bomen worden uitgedeeld.

 

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Nienke Schuil

Nienke Schuil

Regisseur ruimtelijke ontwikkeling, landschap en natuur