Plant een boom – met Plan Boom

Plant een boom - met Plan Boom

In heel Nederland in vier jaar tijd 10 miljoen bomen planten. Dat is het doel van Plan Boom. Doe je mee? Plan Boom heeft nu een Boompjes voor beginners-pakket ontwikkeld met drie inheemse boompjes. Gemakkelijk online te bestellen en thuis afgeleverd. Je hebt geen groene vingers meer nodig om Nederland groener, mooier en gezonder te maken.

28 oktober 2020

Mede afhankelijk van de ruimte in je tuin, kun je kiezen uit twee pakketten. In elk pakket zit een mispel, een gele Kornoelje en een gewone Vlier. Inheemse soorten die het met hun kleur en vruchten goed doen in iedere (stads)tuin.

Banner Boompjes voor beginners Plan Boom

 

 

 

 

Bij pakket 1 (genaamd ‘Ik heb de ruimte’), krijg je drie boompjes thuis afgeleverd. Bij pakket 2 (‘Voor mij en ergens anders’), krijg je 1 boompje thuis afgeleverd en doneer je 2 boompjes die Plan Boom op een mooie locatie ergens in Nederland plant.” Beide pakketten kosten 25 euro. Het verpakken van de boompjes gebeurt bij de Groene Boerderij, een zorgboerderij in Den Ilp. Het hele jaar kunnen de pakketten worden besteld, uitlevering wordt gedaan gedurende het plantseizoen van november tot maart.

Een groener Zuid-Holland
Ook in Zuid-Holland mogen de tuinen nog wel wat groener, vindt de NMZH. Planten en bomen in de tuin dragen bij aan een grotere biodiversiteit, zorgen voor schonere lucht met minder CO2. En een goed milieu begint toch bij je eigen woonomgeving. Daarnaast dragen ze bij aan het terugdringen van hittestress in steden. Organisaties als Duurzaam Den Haag en het Rotterdams Milieucentrum zijn hier ook mee bezig.

De ambitie: 10 miljoen nieuwe bomen
Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL en partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland 10 miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven, grondeigenaren en nu dus ook mensen met een eigen tuin(tje) helpen mee om dit doel te realiseren.

 

Voor meer informatie neem je contact op met:

Profiel Nienke Schuil

Nienke Schuil

Regisseur ruimtelijke ontwikkeling, landschap en natuur