Plan Boom geeft gratis 2.000 bomen weg voor klimaat en biodiversiteit

Plan Boom geeft gratis 2.000 bomen weg voor klimaat en biodiversiteit

Op vrijdag 11 maart geeft Plan Boom met diens partners 2.000 bomen weg in Sassenheim. Dus wil jij een boom planten om je tuin, wijk, buurt, schoolplein of bedrijventerrein te vergroenen, kom dan een zaailing ophalen. Het gaat om bomen die door vrijwilligers zijn geoogst omdat ze op een andere plaats niet konden groeien. Zo gaan ze van een kansarme naar een kansrijke plaats.

3 maart 2022

Op 11 maart willen we de 2.000 boompjes een nieuwe bestemming geven! Kom jij er een halen in Sassenheim? Wees er snel bij want op=op!

Deze zaailingen zijn geoogst in het kader van de landelijke campagne Meer Bomen Nu in Sassenheim en omgeving. Deze boompjes waren elders overdadig, ongewenst, of stonden in een sloopgebied. Ecologisch verantwoord én inheems, het planten van bomen is goed voor klimaat én biodiversiteit. Je tegels vervangen voor bomen helpt daarnaast tegen hittestress en wateroverlast. Bomen maken onze leefomgeving groener, frisser en gezonder.

De bomen zijn geoogst door de vrijwilligerswerkgroep van Stichting MEERGroen. Na het bomenseizoen wordt er op de plek van de uitdeelhub een bloemenweide aangelegd en wordt het 3 ha terrein ecologisch beheerd door Stichting Emergence in samenwerking met de gemeente en een werkgroep in oprichting. Sluit jij je aan? Mail naar info@stichtingmeergroen.nl. Samen maken we Sassenheim groener!

Plan Boom (mogelijk gemaakt door de Natuur en Milieufederaties, de Landschappen en de Postcodeloterij) wil door het hele land 10 miljoen bomen planten. Ook in Zuid Holland! Zie je mogelijkheden voor de aanplant van bomen? Heb je vragen of ideeën? Wij horen het graag en gaan hierover dan verder in gesprek.

Wat: Gratis bomen via een bomen drive-through. Het gaat om inheemse boomsoorten (o.a. wilg, els en esdoorn) tussen de 50-200 cm hoog.

Wie: Meer Bomen Nu, Stichting MEERGroen en Plan Boom

Waar: Teylingen Oude Vuilnisbelt, Menneweg Einde, 2172 HC Sassenheim

Wanneer: Vrijdag 11 maart van 13:30 – 16:00 uur

Deze uitdeeldag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Teylingen. 

 

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Nienke Schuil

Nienke Schuil

Regisseur ruimtelijke ontwikkeling, landschap en natuur