Plan Boom op plek 20 in Trouw Duurzame TOP 100

Plan Boom op plek 20 in Trouw Duurzame TOP 100

Plan Boom op plek 20 in Trouw Duurzame TOP 100

Plan Boom heeft een mooie 20ste plek gekregen in de Trouw Duurzame Top 100 van dit jaar. Een enorme waardering voor alle mensen die afgelopen jaren samen met ons bomen hebben geplant om klimaatverandering tegen te gaan. De erkenning motiveert om met volle kracht vooruit te gaan en nog veel meer bomen te planten. Samen maken we Nederland groener, mooier en gezonder.

Wat was het spannend, tijdens de bekendmaking van de Trouw Duurzame Top 100. Plan Boom was vooraf genomineerd voor een plek in de top 25, nu nog afwachten op welke plek we terecht zouden komen. Netwerkdirecteur Annie van de Pas zat, met enkele Plan Boom-medewerkers in de zaal: “We zijn heel erg blij met de vermelding in de Trouw Duurzame Top 100. Het voelt echt als een erkenning van ons werk. En terecht ook, want het is een heel mooi project. Afgelopen twee jaar zijn er ruim 1,7 miljoen bomen geplant. Dat doen we samen met vrijwilligers, lokale groepen, boeren, bedrijven, gemeenten en provincies. De prijs is dus vooral voor al deze mensen.”

Samen hebben we de opgave om onze leefomgeving te verduurzamen. In Zuid-Holland hebben we vorig jaar 13.000 bomen gepland en ook komend seizoen hebben we weer een druk programma. Zo hebben we een uitdeelactie in het Westland (29 oktober), een uitdeelactie met De Groene Motor (4 een 5 november) en een uitdeelactie met Meer Bomen Nu eind november voor boeren. Daarnaast zullen er nog verschillende uitdeelacties met gemeenten komen.

Plant mee!

Ook meehelpen aan het verduurzamen van je omgeving? Bestel een boompjespakket, volg Plan Boom op Instagram, houdt de website in de gaten voor al onze projecten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bij vragen neem contact op met:

Profiel Nienke Schuil

Nienke Schuil

Regisseur ruimtelijke ontwikkeling, landschap en natuur