Masterclass natuurinclusieve energietransitie voor gemeenten

Masterclass natuurinclusieve energietransitie voor gemeenten

Afgelopen maand was de eerste masterclass natuurinclusieve energietransitie voor gemeenten in Dordrecht. Ambtenaren van RES-regio’s Hoeksche Waard, Alblasserwaard en Drechtsteden waren hierbij aanwezig.

7 maart 2024

Terwijl zoeklocaties voor zonneparken en windparken steeds scherper worden, wordt het daarmee ook steeds belangrijker dan ambtenaren van de verschillende gemeenten op het netvlies hebben hoe belangrijk het is dat deze locaties natuurinclusief worden ingericht. In de praktijk houdt dat kort gezegd in dat de bestaande biodiversiteit niet alleen blijft behouden, maar dat deze ook wordt uitgebreid. Daarvoor is het nodig dat er goede ontwerpen voor de inrichting van zonneparken worden gemaakt en dat de gemeente hierbij de regie houdt. Een goed plan voor inrichting op basis van de (bestaande of mogelijke) ecosystemen en een goed beheerplan kunnen het verschil maken.

De NMZH geeft masterclasses over dit thema zodat ambtenaren goed geïnformeerd aan tafel kunnen met ontwikkelaars en kritische vragen kunnen stellen bij plannen. Er zijn ook veel goede voorbeelden vanuit andere provincies die we delen die inspiratie kunnen geven. Ben je geïnteresseerd in een masterclass? Laat ons dat weten!

vragen? Neem contact op met:

Profiel Madeleine Braakman

Madeleine Braakman

Regisseur Klimaat en Energie