Kennisdag Boerenlandvogels Zuid-Holland 2024

Kennisdag Boerenlandvogels Zuid-Holland 2024

Op donderdag 17 oktober vindt de jaarlijkse kennisdag over boerenlandvogels plaats in Nieuwkoop. Op het programma: Hoe gaat het met de Boerenlandvogels? Actieplan Boerenlandvogels Zuid-Holland: Waar staan we nu? Deze Kennisdag is bedoeld voor collectieven en agrariërs, voor particuliere grondbezitters, terreinbeheerders, faunabeheerders, vrijwilligers en andere betrokkenen bij boerenlandvogels.

23 september 2024

Keynote sprekers zijn Jos Hooijmeijer en Rienk Fokkema, onderzoekers bij Conservation Ecology Group, Rijksuniversiteit Groningen. Zij vertellen over het Grutto Landschap Project, waarbij de grutto de thermometer is voor het voedselweb waar hij deel van uitmaakt. Ze bespreken welke factoren de gruttopopulatie beïnvloeden en wat er gedaan moet worden om deze iconische vogelsoort in Nederland te beschermen.

Ook zijn er twee workshoprondes en een lunch tussendoor.  Deze Kennisdag is bedoeld voor collectieven en agrariërs, voor particuliere grondbezitters, terreinbeheerders, faunabeheerders, vrijwilligers en andere betrokkenen bij boerenlandvogels.

Kom je ook? Lees hier de uitnodiging en meld je aan!

Voor meer informatie neem je contact op met:

Profiel Mellanie Vellekoop

Mellanie Vellekoop

Regisseur Duurzame Landbouw & Voedsel