Inspiratiesessie “Energietransitie voor iedereen. Hoe en met wie?”

Inspiratiesessie "Energietransitie voor iedereen. Hoe en met wie?"

Het zijn roerige tijden: het klimaat verandert snel en de geopolitieke onrust drijft de energieprijzen op. Juist nu is het belangrijk om samen te werken aan een inclusieve energietransitie. Daarom organiseren we op 12 april de bijeenkomst Energietransitie voor iedereen. Hoe en met wie? Het wordt een inspirerende sessie met praktische voorbeelden van hoe je als coöperatie of gemeente, samen met andere partners, werk kunt maken van een energietransitie waaraan iedereen in je stad, wijk of dorp kan meedoen.

1 april 2022

De bijeenkomst is bedoeld voor initiatiefnemers en (gemeente-)ambtenaren die werken aan of werk willen maken van de sociale kant van de energietransitie.

Meld je meteen aan

Datum: dinsdag 12 april
Tijd: 14.00 tot 17.30 uur
Locatie: Energie Samen Zuid-Holland, Kabeldistrict, Schieweg 15 a, Delft

Programma
14.00 uur – Inloop
14.15 uur – Opening door dagvoorzitter Maya van der Steenhoven
14.30 uur – Antje Jordan (Provincie Zuid-Holland): Een inclusieve energie transitie, hoe dan?
14.50 uur – Jelte Boeijenga & Josée van Linschoten (Energie van Rotterdam / WijkEnergie Werkt): Rotterdamse zonnedaken voor en door iedereen.

15.20 uur – Pauze

15.45 uur – Ifor Schrauwen (Het Vogelnest): Ervaringen uit Dordrecht waar mensen met een kleine beurs worden meegenomen in het verduurzamen van hun huis.
15.55 uur – Friso van Abbema (Turnbright): Een gemeentelijk perspectief voor eerlijke transities

16.15 uur – Pauze

16.30 uur – Paneldiscussie met de sprekers en Mohammed El Menhali (Jongeren in de Schilderswijk), Houria Tourich (Milieucoach Bospolder-Tussendijken), Mark Westerhuis (Platform 31) en Rachad Ghaddoura (Hoom).

We nodigen jullie van harte uit om na de paneldiscussie nog iets te blijven drinken, te netwerken en ervaringen te delen.
Deze inspiratiesessie wordt georganiseerd door Energie Samen Zuid-Holland, de provincie Zuid-Holland en De Participatiecoalitie.

Hartelijke groet,

Claudia Hofeman, Dolf Bierhuizen en Madeleine Braakman (De Participatiecoalitie)
Menno van der Woude (Energie Samen Zuid-Holland

 

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Madeleine Braakman

Madeleine Braakman

Regisseur Klimaat en Energie