Gratis bomen via groene drive-through voor inwoners Den Haag

Gratis bomen via groene drive-through voor inwoners Den Haag

Op zaterdag 5 februari kunnen bewoners van Den Haag tussen 13.00 en 16.00 uur 6.000 gratis bomen ophalen bij de eerste Haagse ‘bomenhub’ in de Binckhorst. Deze actie is onderdeel van Meer Bomen Nu, een landelijke campagne van Urgenda om Nederland sneller te vergroenen. Op de bomenhub worden jonge boompjes die ergens anders overtallig of ongewenst zijn tijdelijk ingekuild, voordat ze een permanente plek krijgen bij boeren en bewoners die ze willen planten. De weggeefactie is een samenwerking tussen Meer Bomen Nu, Duurzaam Den Haag, Milieufederatie Zuid-Holland en de bewonersorganisatie I’m Binck.

25 januari 2022

Op 5 februari om 13.00 opent Wethouder Liesbeth van Tongeren dé centrale bomenhub van Den Haag op de CarWeide in de Binckhhorst. Dit is onderdeel van het offensief om in Den Haag 15.000 bomen te planten met de Meer Bomen Nu campagne van Urgenda en partners. Deze locatie is de komende 5 jaar de verzamel en uitgifte-plek wordt voor iedereen die bomen wil inleveren of planten.

De uitdeeldag
Duurzaam Den Haag, Plan Boom, Meer Bomen Nu en I’M BINCK organiseren samen de bomen drive-through. Er wordt een rotonde gecreëerd op de bomenhub, waarna vrijwilligers een leuke boom of mix aan boompjes in de achterbak leggen van de bewoner.  Er wordt een mix uitgegeven van onder andere Vlier, Meidoorn, Esdoorn,  en Vuilbomen.

Kom jij er een boompje halen in Binckhorst? Wees er snel bij want op=op!

  • Wat: 6.000 gratis bomen via bomen drive-through en feestelijke opening bomenhub.  Het gaat om inheemse bomen en struiken tussen de 50-200 cm hoog.
  • Wie: Meer Bomen Nu, I’M BICNK, Duurzaam Den haag, Plan Boom
  • Voor: inwoners van Den Haag
  • Waar: CarWeide, tegenover Castorstraat 4 Den Haag
  • Wanneer: 5 februari 13:00 – 16:00 uur

Aanmelden voor het ophalen van een boompje op 5 februari

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Nienke Schuil

Nienke Schuil

Regisseur ruimtelijke ontwikkeling, landschap en natuur