Fiets je duurzame maaltijd bij elkaar en help zo de natuur

Fiets je duurzame maaltijd bij elkaar en help zo de natuur

De Natuur en Milieufederaties (NMF’s) lanceren in alle provincies fietsroutes langs duurzame landwinkels en boerderijverkooppunten. In Zuid-Holland komen drie routes langs aanbieders uit de korte keten, langs natuurgebieden en boeren die zich inzetten voor de natuur. De eerste route is vanaf zaterdag 22 mei beschikbaar op de website van De Kortste Weg.  

19 mei 2021

De routes zijn een onderdeel van campagnes die bijdragen aan de transitie van de landbouw in Nederland door het promoten van voedsel van aanbieders die op een zo natuurlijk mogelijke manier werken. Zo kies je als consument voor lokale producten die bijdragen aan herstel van de biodiversiteit en zorg je voor een eerlijke prijs voor boeren en telers. In Zuid Holland is dit de campagne De Kortste Weg en landelijk de GoodFoodClub.

Om een echte omslag te maken, dient het nieuwe kabinet in 2021 te komen met een samenhangende lange termijnaanpak om natuurinclusieve landbouw te stimuleren. Een btw verlaging op duurzame landbouwproducten, regelgeving om deze landbouw te stimuleren en een aanpak om lokale afzet en productie te ondersteunen, moeten de basis vormen van dit nieuwe beleid.

Landelijk stimuleren de NMF’s de aanbieders van lokale eerlijke producten nu ruim een jaar van onderop met social media campagnes, spots, webinars en de website www.GoodFoodClub.nu, waar je per provincie de fietsroutes kunt vinden.

De eerste routes zijn vanaf deze week beschikbaar zodat iedereen vanaf zaterdag 22 mei, de dag van de biodiversiteit op pad kan langs de duurzame aanbieders.

Klik hier voor de Fietsroute langs natuur, boeren en voedsel in de Krimpenerwaard (folder)

En hier voor de interactieve pdf met de route (voor op de telefoon).

In de uitzending van Koffietijd van woensdag 19 mei kwamen de fietsroutes al aan bod.

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Louise Bokhoven

Louise Bokhoven

Regisseur Duurzame landbouw en Voedseltransitie