Eerste informatiebijeenkomst zonnepark Kijfhoek

Eerste informatiebijeenkomst zonnepark Kijfhoek

Samen met burgers en belanghebbenden is in de regio Drechtsteden een viertal uitwerkingsgebieden vastgesteld (gebieden waarin de grootschalige opwek van zonne-energie mogelijk is). Eén daarvan is het uitwerkingsgebied Kijfhoek. Afgelopen 22 juni was de eerste informatieavond voor omwonenden van het gebied.

28 juni 2022

Tijdens de bijeenkomst vertelde Jacqueline van Dongen, wethouder van de gemeente Zwijndrecht met de portefeuilles Energietransitie en Ruimtelijke Ordening, meer over het regionaal doorlopen proces, de gemaakte afspraken en het aangewezen uitwerkingsgebied. Bij de verschillende kraampjes waren onder andere de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, de gemeente Zwijndrecht en initiatiefnemers Drechtse Energie, Eneco en Solarfields vertegenwoordigd. Vanuit de verschillende partijen werd op deze infomarkt toelichting gegeven op het proces, de status, de participatiemogelijkheden en vervolgstappen. Ook werden door de partijen veel ideeën, zorgen en wensen van omwonenden, grondeigenaren en andere belanghebbenden opgehaald voor het concept-ontwerp van het zonnepark. Vanzelfsprekend bleek voor omwonenden vooral het uitzicht een aandachtspunt, en wilden grondeigenaren graag helderheid over de plannen voor hun eigen stuk grond.

De vele input die vanuit deze bijeenkomst naar voren kwam is meegegeven aan landschapsarchitect Anneke van Veen, die dit zorgvuldig zal verwerken in meerdere schetsontwerpen. Deze zal zij op de volgende informatiebijeenkomst op 31 augustus tonen en bespreken.

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Madeleine Braakman

Madeleine Braakman

Regisseur Klimaat en Energie