In Nederland zijn veel initiatieven die zich richten op de korte keten en zo bouwen aan een duurzamer en eerlijker voedselsysteem. In zo’n korte keten zit geen of maximaal één schakel tussen boer en consument. Kiezen voor eten uit de korte keten levert veel voordelen op: de impact op het milieu is lager, het stimuleert natuurinclusieve landbouw en biodiversiteitsherstel, boeren ontvangen een eerlijke prijs en consumenten genieten van een gevarieerd aanbod van gezonde en verse (seizoens-)producten. Door te kopen bij lokale boeren lever je als consument ook een bijdrage aan een sterkere lokale en regionale economie en ontstaan gelijkwaardiger relaties en meer betrokkenheid tussen de eindgebruiker en de producent.
Meer informatie vind je op de website van ons Zuid-Hollandse korte keten project De Kortste Weg met daarop de aanbieders in onze provincie en wekelijks nieuwe artikelen, zoals:
Artikel over de week van de korte keten in België
En ook bij Lokaalwijzer, MaatschapWij en de GoodFoodClub kun je terecht:
Artikel over de korte keten van Lokaalwijzer
Artikel van Maatschap Wij over lokaal voedsel cadeau doen