ECO m2 pakketten voor bewoners van Sliedrecht

ECO m2 pakketten voor bewoners van Sliedrechtv

Moestuin Sliedrecht heeft op 7 oktober 70 stuks ECO M2 pakketten weggeven aan inwoners die zich hiervoor hebben aangemeld. Met dit ECO pakket kunnen bewoners van Sliedrecht kleine stukken Nederlandse natuur aanleggen.

10 oktober 2023

De pakketten bestaan uit Nederlandse biologische planten, zaden en bollen, die zo zijn uitgekozen dat ze Sliedrechtse insecten, zoals de weidehommel of de argusvlinder, voorzien van voedsel en een plek om voort te planten. Er zit een handleiding in het pakket, waarmee bewoners zelf aan de slag kunnen en leren over de soorten die ze helpen. Daarnaast leert de handleiding waarom natuur in de bebouwing belangrijk is en welke soorten planten en dieren we kunnen helpen. Er zijn drie verschillende pakketten; een bijen-, hommel en een vlinder pakket.  Er is onderzocht welke soorten er voorkomen in Sliedrecht, op basis hiervan zijn de pakketten samengesteld.

Voor het ontwerp en samenstellen van de pakketten is er gebruik gemaakt van de subsidieregeling ‘Natuur in de stad’ van de provincie Zuid-Holland en financiering van het Prins Bernard Cultuurfonds. Daarnaast zijn er vele (lokale) partners en bronnen die geholpen hebben door het leveren van ecologisch advies, materialen, data, afbeeldingen en het ontwerp van de handleiding. Er is anderhalf jaar toegewerkt naar het uitdeelmoment op 7 oktober as. Dan zal de eerste grote oplage worden uitgegeven. De ambitie is er om in de toekomst meer pakketten te gaan verkopen, weggeven of ontwikkelen, zodat meer bewoners kunnen leren over de natuur in hun woonomgeving en kunnen bijdragen. Dit zorgt niet alleen voor mooie dorpen en steden, het is ook belangrijk voor ons wooncomfort en voor een toekomst waar we minder impact hebben op het milieu. De pakketten zijn een goede stap om als bewoner bij te dragen aan een gezonde en mooie woonomgeving.

Opmerkingen of vragen? Neem contact op met:

Profiel Nienke Schuil

Nienke Schuil

Regisseur ruimtelijke ontwikkeling, landschap en natuur