Door de bomen het bos weer zien met de Boomkiezer

8 november 2023

Door de bomen het bos weer zien met de Boomkiezer

Wil jij graag bomen en struiken planten die goed zijn voor de natuur, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ga dan naar boomkiezer.nl! Met deze keuzehulp wordt snel duidelijk welke soorten het beste passen bij jouw wensen. Of je nu een enkele boom zoekt voor in je tuin, een heg wil planten, vooral de bijen wil helpen of meer bloeiende bomen en struiken wil in het najaar: met de Boomkiezer is de keuze snel gemaakt.

Naar boomkiezer.nl

Inheemse soorten

Op de Boomkiezer vind je alleen inheemse bomen en struiken. Deze soorten vormen een belangrijk leefgebied voor veel soorten planten en dieren die hier leven. Daarnaast is het ook een slimme keuze voor in de tuin. Deze soorten gedijen hier immers van nature goed, zijn aangepast aan de lokale omstandigheden en daardoor beter bestand tegen bijvoorbeeld droge zomers of natte winters.

Tips om te planten

Ben je eruit welke soorten je wil gaan planten? Vergeet dan niet de pagina met planttips te checken. Zo geef je je bomen en struiken de beste start en goede verzorging.

Plant je mee?

Plant je mee? Wacht dan niet langer: het najaar is het ideale plantseizoen. De bodem is nog relatief warm en vochtig. Zo krijgen bomen en struiken de kans te wortelen. In de lente kan dan meteen de groei beginnen.

De voordelen op een rijtje

Bomen planten kent vele voordelen. En alle kleine beetjes helpen. Ze verbeteren de biodiversiteit, zorgen voor schaduw en verkoeling, houden water vast en nemen CO2 op. Inheemse bomen en planten vormen een belangrijk leefgebied voor veel soorten planten en dieren die hier leven. Bomen zorgen voor gezonde lucht en van meer groen in je omgeving word je bewezen gelukkiger. Ga nu naar boomkiezer.nl en kom erachter met welke bomen en struiken jij de natuur een handje kunt helpen.

Over de Boomkiezer

De Boomkiezer is te bezoeken via boomkiezer.nl. en onderdeel van Plan Boom, een campagne van de Natuur en Milieufederaties om zoveel mogelijk bomen te planten. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Tags:

vragen over dit onderwerp? Neem contact op met:

Profiel Nienke Schuil

Nienke Schuil

Regisseur ruimtelijke ontwikkeling, landschap en natuur