Kees Nellen

Als kleine jongen was ik al veel bezig met natuur, ik kon ook niet anders ik woonde in het buitengebied vlak naast ‘het schuitwater’ een moerassig bos in Limburg. Na het afronden van de middelbare school was dit nog steeds een interesse. Toen heb ik de keuze gemaakt om de opleiding Natuur, Water en Recreatie te gaan doen in Roermond; deze opleiding

heb ik dan ook afgerond. Daarna ben ik meteen doorgestroomd naar de opleiding Landscape and Environment Management op de Hogeschool Inholland Delft. Hier heb ik in de afgelopen 3 jaar mijn interesse voor milieu en het grijze gebied gevonden en onverwachts ook voor beleid en wetgeving.

Deze interesses kan ik hier tijdens mijn stage bij de Natuur en Milieufederatie perfect combineren in mijn onderzoek. Ik ben voor de Natuur en milieufederatie een onderzoek aan het doen naar het stemgedrag van de politieke partijen in de provincie Zuid-Holland op het gebied van natuur en milieu. Hiervoor ga ik kijken naar vierkiezingsprogramma’s van 2019 en naar alle moties en amendementen die de afgelopen statenperiode de revue zijn gepasseerd. Dit doe ik zodat de NMZH een Groen Kieskompas kan opstellen. Dit is belangrijk omdat de provinciale structuur en opinies niet heel bekend zijn bij de kiezer maar ook omdat de opkomst voor de Provinciale verkiezingen redelijk laag is. Ik heb nog 15 weken te gaan voor mijn stage en heb motivatie en zin om dit onderzoek met succes af te ronden samen met de werknemers van de NMZH.

Ik heb nog een lange weg te gaan in mijn leven en ben gedreven om een steentje bij te gaan dragen aan milieu, natuur en de maatschappij in de toekomst.