Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties.

Met de campagne Nacht van de Nacht staan we stil bij de schoonheid van de nacht. Tegelijkertijd vragen we aandacht voor de gevolgen van lichthinder. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. De 16e editie van de Nacht van de Nacht vindt plaats op zaterdag 24 oktober 2020.

Naast de duizenden vrijwilligers zetten ook bekende Nederlanders onder wie Vincent Bijlo, Andre Kuipers, Sacha de Boer, Govert Schilling en natuurfotograaf Johan van de Wielen zich in als ambassadeur voor de Nacht van de Nacht.

“Vanuit de ruimte zie je mooi hoe de aarde oplicht, maar tegelijkertijd is dat ook zorgelijk.”

André Kuipers, ambassadeur Nacht van de Nacht

Veel verlichting in Nederland

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Vanuit de ruimte gezien licht Europa enorm op. Binnen Europa zijn België en Nederland het meest verlicht. Door spaarzamer en slimmer te verlichten kan veel geld en energie bespaard worden. Veel reclameverlichting blijft de hele nacht branden en parkeerplaatsen en wegen hoeven niet de hele nacht verlicht te worden als er nauwelijks iemand gebruik van maakt. Ook heeft voldoende duisternis een positief effect op de gezondheid en afweersysteem van mens en dier. Melatonine, een hormoon dat in het donker wordt aangemaakt versterkt ons afweersysteem en heeft een remmend effect op het ontstaan van kanker.

 

Neem direct contact op