Winterse startbijeenkomst groenblauwe leefomgeving

13 december 2017

Winterse startbijeenkomst groenblauwe leefomgeving

Op maandag 11 december vond de eerste bijeenkomst plaats om input op te halen uit het  Zuid-Hollandse natuurnetwerk voor de visie op de groenblauwe leefomgeving. Ondanks dat het KNMI code rood had afgegeven, trotseerden een aantal deelnemers toch de sneeuw en werd het interessante bijeenkomst met inspirerende ideeën.

Terugblik eerste bijeenkomst

De bijeenkomst startte met een presentatie van Ed Weijdema van de Provincie Zuid-Holland over het waarom van de nieuwe visie en hoe deze visie past in het nieuwe omgevingsbeleid. Vervolgens was het de beurt aan Susanne Kuijpers . In haar presentatie lichtte zij de rol van de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland toe bij de totstandkoming van de visie. Na de inleidende presentaties, werd er in twee groepjes gewerkt aan het inventariseren van de opgaven met betrekking tot de groenblauwe leefomgeving en mogelijke oplossingen daarvoor. Lees het volledige verslag van de eerste bijeenkomst.

Vervolgbijeenkomsten

In februari organiseert de NMZH een tweede bijeenkomst om input op te halen vanuit het Zuid-Hollandse natuurnetwerk. Ook indien u de eerste bijeenkomst heeft gemist, kunt u hieraan deelnemen. In januari volgt meer informatie en een uitnodiging.

Expert Meetings

Ook organiseren we in januari en februari 2018 een aantal expert meetings rond de thema’s gezonde leefomgeving, stad, economie, participatie, investeren in het landschap en erfgoed en bescherming en beheer. Bent u een expert op een of meerdere thema’s of wilt u iemand aanbevelen als expert?  Lees hier meer >

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de totstandkoming van de visie op de groenblauwe leefomgeving? Meld u dan via de button aan voor de mailinglist en u ontvangt de nieuwsberichten direct in uw inbox. Indien u zich al eerder heeft aangemeld, hoeft u dat niet nogmaals te doen.