Wie wordt de Super-Steenbreker 2016?

18 oktober 2016

Wie wordt de Super-Steenbreker 2016?

Operatie Steenbreek 2016 is een groot succes. Veel tuinen zijn prachtig groen geworden. Tijd om ook dit jaar weer een Super-Steenbreker te benoemen. Want wiens tuin is het meest of het mooist veranderd? Wie wordt er dit jaar de Super-Steenbreker? En wie gaat er naar huis met de prijzen?
Alle Haagse inwoners en organisaties die in de afgelopen vier jaar hun tuin hebben vergroend, worden uitgenodigd om vóór 1 november een inzending op te sturen. De beste inzendingen maken kans op de eretitel en prijzen ter waarde van € 250, € 100 en € 50,-. Er wordt nog niet verklapt wat de prijzen precies zijn, maar het is zeker dat ze iets met vergroening te maken hebben. De eerste twintig inzendingen ontvangen sowieso een exclusief Operatie Steenbreek-T-shirt.

Operatie Steenbreek is een landelijke campagne om verstening van tuinen tegen te gaan. Groene tuinen zorgen voor een betere leefomgeving, onder andere doordat planten zorgen voor vermindering van fijnstof. Ook zorgen groene tuinen er bijvoorbeeld voor dat regenwater beter weg kan lopen. Duurzaam Den Haag voert deze campagne uit in opdracht van de gemeente Den Haag in samenwerking met vele partners.

Iedereen die kans wil maken op de titel, mag een beschrijving en minimaal twee (bij voorkeur digitale) foto’s opsturen. Eén foto van de oude, versteende tuin, en één foto van de nieuwe, groene tuin. Een leuke omschrijving van de ervaring vergroot natuurlijk de kans op winst. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit Sjoerd Kier, directeur House of Green en Jacqueline Stammeijer, coördinator van de Zorgkwekerij Mens en Tuin.

Foto’s dienen uiterlijk 1 november 2016 binnen te zijn bij Geert van Poelgeest, geert@duurzaamdenhaag.nl, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag.

Met het inzenden geven de deelnemers toestemming aan Duurzaam Den Haag om de foto’s rechtenvrij te gebruiken in het kader van Operatie Steenbreek.

Geert van Poelgeest
Projectleider Natuur en Water
070 – 820 92 06 (tijdens kantooruren)
06 – 33 00 1742, buiten kantooruren