NMZH zoekt enthousiaste communicatieadviseur

9 september 2020

De Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland zoekt een:

Communicatieadviseur (32 uur)

Als NMZH willen we impact creëren met onze projecten. Wij zoeken een dynamische en zelfstandige communicatieadviseur die het team ondersteunt en begeleidt. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van onze mediacontacten, de externe communicatie en onze communicatie vanuit de projecten. Je denkt na over de communicatiedoelstellingen van een project en hoe de juiste doelgroepen daarvoor benaderd kunnen worden. Op basis daarvan adviseer je over de juiste inzet van onze communicatiekanalen, zoals persberichten, nieuwsitems op de website, nieuwsbrieven, social media en online communities.

Verder organiseer je zelfstandig communicatieactiviteiten, zoals www.nachtvandenacht.nl en voer je communicatieactiviteiten uit binnen verschillende projecten. Je beheert onze websites en geeft onze nieuwsbrieven uit. Daarnaast vind je het leuk om campagnes online en offline te ontwerpen en coördineren, zoals www.dekortsteweg.nl. Je stemt communicatie af met interne collega’s en externe partijen en je rapporteert op behaalde impact. Je draagt actief bij aan de verdere imago-ontwikkeling en positionering van de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland. Daarnaast vindt regelmatig afstemming plaats met de communicatiecollega’s van de overige Natuur en Milieufederaties.

Wij vragen

 • Affiniteit met de doelstellingen en de werkwijze van de Natuur en Milieufederaties
 • Flexibele en proactieve instelling, initiatiefrijk en teamspeler
 • Een zelfstandig werkhouding
 • Een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van publieks- en strategische communicatie
 • Uitstekende schrijf- en taalvaardigheid
 • Kennis van en ervaring met social media, web 2.0online community’s
 • Kennis van en ervaring met het ontwikkelen en beheer van websites
 • Ervaring met projectmatig werken en het organiseren van evenementen en activiteiten
 • Ervaring met het ontwikkelen van publiekscampagnes
 • Ervaring met het opstellen van impactrapportages, bij voorkeur ervaring met Meltwater
 • Goed coördinerend en organiserend vermogen

Wij bieden
Een uitdagende en afwisselende functie in een dynamische werkomgeving met een klein team van betrokken en enthousiaste collega’s. De functie is ingedeeld in functieschaal 7 van de CAO Bos en Natuur afd. Landschappen. Aanstelling is voor een jaar met aansluitend de mogelijkheid tot aanstelling voor onbepaalde tijd.

Reacties
Ben je geïnteresseerd in deze functie en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je uit om uiterlijk 4 oktober 2020 je belangstelling kenbaar te maken via een e-mail met motivatie en CV aan info@milieufederatie.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Alex Ouwehand via 070-3040114.

Over de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland
De Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) is een onafhankelijke non-profit organisatie die midden in de samenleving staat. Wij werken aan een provincie met een mooi landschap, een rijke natuur en een schoon milieu waar we duurzaam wonen en werken, zodat inwoners nu en later over een gezonde en vitale leefomgeving beschikken. De NMZH geeft in Zuid-Holland een krachtige stem aan de kwetsbare waarden van natuur, milieu en landschap. De NMZH creëert en neemt daartoe initiatieven met bewoners, maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden. Dit doen wij samen met zo’n 300 lokale en regionale organisaties en de overige 11 provinciale Natuur en Milieufederaties. Samen werken wij zo aan natuur- en milieuvriendelijke oplossingen voor de maatschappelijke opgaven van onze tijd!