Seminar Draagvlak en participatie Wind op Land

22 september 2016

Seminar Draagvlak en participatie Wind op Land

De Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu verzorgen op donderdag 3 november het seminar Draagvlak en Participatie Wind op Land. Onder leiding van dagvoorzitter Matthijs Nijboer (directeur Natuur en Milieufederatie Overijssel) worden de bevindingen over participatie uit vier casussen gepresenteerd. In drie interactieve deelsessies gaan we vervolgens dieper in op de materie. Aan het eind van de dag inventariseren we wat de aanwezigen de komende tijd meer willen leren over dit onderwerp. Zo kunnen we een vervolg geven aan dit seminar, bijvoorbeeld in de vorm van bijeenkomsten.

De doelstelling van het SER energieakkoord voor 6.000 MW aan wind op land in 2020 brengt uitdagingen met zich mee, maar biedt ook kansen voor de lokale gemeenschap. Succesvolle windmolenprojecten en acceptatie van grote veranderingen in de leefomgeving zijn vaak het gevolg van een hoge maatschappelijke participatie. De Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu hebben zich daarom als doel gesteld het draagvlak en de participatie bij wind op land te stimuleren. In dit seminar wordt dieper ingegaan op onderwerpen en methoden om acceptatie en participatie te vergroten.

Wanneer: donderdag 3 november 2016

Tijdstip: 13.00 uur – 17.30 uur

Locatie: VechtclubXL, Europalaan 2b te Utrecht (10 minuten vanaf Utrecht CS naar halte Anne Frankplein. Buslijnen: 63, 65, 66, 74, 77. Zie www.9292ov.nl)

Programma

13.15 uur: Ontvangst.

13.30 uur: Opening door de dagvoorzitter.

Inleiding in het onderwerp door Ministerie van Economische Zaken.

14.00 uur: Bevindingen analyse windprojecten uit de milieustudie.

14.30 uur: Deelsessies:

  1. Initiatieven van onderop met medewerking van o.a. ODE Decentraal en de Natuur en Milieufederaties Flevoland en Brabant.
  2. Natuur en wind met medewerking van o.a. Zeeuws Landschap en het Ministerie van Economische Zaken.
  3. Ruimtelijke ontwikkeling en locatiekeuze met medewerking van o.a. de NLVOW, Raedthuys en Rijnveld Beleidsmediation.

16.00 uur: Afsluiting en doorkijk naar vervolg.

16.30 uur: Borrel.

Aanmelden

U bent van harte uitgenodigd om mee te praten en te doen op 3 november! U kunt zich hier aanmelden.

seminar-wind-op-land