Repair Café Delft wint Challenge 4 Change

25 juni 2015

Repair Café Delft wint Challenge 4 Change

Het Repair Café Delft is de winnaar van de Challenge 4 Change. Tijdens een feestelijke  slotavond ontving Hans Slierendregt gisteravond een energiecheque van 250 euro van wethouder Stephan Brandligt.

Repair Café

In het Repair Café kunnen bezoekers hun kapotte spullen zelf maken of laten repareren door een deskundige. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar of helpt iemand anders bij een reparatie. Het idee van het Repair Café om op locatie huishoudelijke apparatuur te repareren, met name in een wooncomplex voor ouderen, vond veel bijval. Jurylid Alex Ouwehand: “Zo wordt het positieve milieu-effect van afvalvermindering en hergebruik mooi sociaal ingebed. Een prachtig voorbeeld van economische, sociale en ecologische integratie. En dat is waar het om gaat bij duurzaamheid!”

Challenge 4 Change

Tijdens de Challenge-4-Change werden bewoners van Delft opgeroepen om duurzame ideeën voor duurzaam koken, wassen, shoppen en denken te delen via Facebook, Twitter of mail. Uit alle inzendingen koos de jury de winnaar die naar huis ging met een energiecheque van 250 euro. De challenge is onderdeel van de campagne Delft wordt groen, die als doel heeft te zorgen dat Delft in 2050 energieneutraal is.

Volgende challenge in Deventer

De Challenge 4 Change is een initiatief van Stichting De Witte Roos. De Delftse stichting draagt haar ervaring met duurzame communityprojecten graag uit. De Witte Roos heeft daarom een Europees netwerk van Living Green Centra geïnitieerd. Gisteravond droeg de stichting het duurzame stok(roos)je over aan het nieuwe Living Green centrum Oost Nederland in Deventer, dat de volgende challenge zal gaan verzorgen.

v.l.n.r. wethouder Stephan Brandligt, Tjeerd Deelstra (De Witte Roos) en winnaar Hans Slierendregt
v.l.n.r. wethouder Stephan Brandligt, Tjeerd Deelstra (De Witte Roos) en winnaar Hans Slierendregt