Laten zien hoe jouw organisatie energie opwekt? Doe mee met de Open Energiedag 17 september!

Laten zien hoe jouw organisatie energie opwekt? Doe mee met de Open Energiedag 17 september!

Op zaterdag 17 september wordt voor het tweede jaar de Open Energiedag georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Heeft jouw organisatie al een locatie aangemeld? Zet je deuren open voor nieuwsgierige bezoekers!

20 juni 2022

Grote energieprojecten, zoals zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie- en bodemenergieprojecten kunnen zich aanmelden voor de Open Energiedag 2022.

Wat is de Open Energiedag?

Duurzame energieprojecten in heel Nederland zijn open voor het publiek om mensen kennis te laten maken met de wereld achter hun stopcontact en thermostaat. Wie zijn de mensen en de technieken achter de energietransitie? Tijdens de Open Energiedag kunnen mensen ontdekken waar hun energie vandaan komt. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding bij een zonne- of windpark in de buurt. Of ga op bezoek bij een biomassacentrale en voel de warmte van bodemenergie.

De Open Energiedag is onderdeel van de ‘Daar krijg je energie van’-campagne die de NVDE gestart is in samenwerking met brancheverenigingen NWEA, Holland Solar, Energie Samen, Bodemenergie Nederland en Vereniging Warmtepompen.

Doe je mee met jouw organisatie?

Bij de eerste editie in 2021 waren 50 mooie projecten te bezoeken tijdens de Open Energiedag. Uiteenlopende energieprojecten, zoals zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie- en bodemenergieprojecten. We hopen zoveel mogelijk projecten te werven, zodat overal in Nederland mogelijkheden zijn om een locatie in de buurt te bezoeken.

Doet jouw locatie mee aan de Open Energiedag? Dan kun je zelf de dag naar eigen inzicht vormgeven: het precieze programma en de praktische organisatie op de locatie zelf laten we over aan de creativiteit van de organisatoren. De locatie ontvangt van ons een toolkit met beeldmateriaal om te gebruiken in de eigen on- en offline communicatie en een voorbeeldpersbericht voor de lokale media.

Wil jij de deuren van jouw energieproject ook openen voor publiek op 17 september? Of heeft jullie organisatie meegewerkt aan een mooi project? Locaties aanmelden kan via het formulier op de website.

Voor meer informatie neem je contact op met:

Profiel Mellanie Vellekoop

Mellanie Vellekoop

Regisseur Duurzame Landbouw & Voedsel