Natuur en Milieufederaties reageren op IPCC rapport

Natuur en Milieufederaties reageren op IPCC rapport

Op maandag 28 februari 2022 bracht het VN Klimaatpanel IPCC een nieuw rapport uit met alarmerende bevindingen over ons klimaat. Klimaatverandering heeft ernstigere gevolgen voor de natuur en mensen dan eerder werd gedacht.

28 februari 2022

Lees het IPCC rapport

Nu doorpakken
Klimaatverandering vormt een steeds grotere bedreiging voor de aarde. De wetenschap is al veel langer duidelijk hierover. Het IPCC-rapport bevestigt alleen dat de tijd om te handelen steeds korter wordt en Nederland in gevaar is. Daarbij komt ook nog eens de grote afhankelijkheid van het Russische gas, waarmee we helaas ook Poetins oorlogskas sponsoren. Daarom moeten we vol voor het halen van de klimaatdoelen gaan, met oog voor mens en natuur.

“We zien nog te veel gepraat en te weinig concrete acties: bijvoorbeeld bij de verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het klimaatbeleid is ten prooi gevallen aan klimaatopportunisme”.

“Dit vrijblijvend ‘gewinkel’ tussen klimaatmaatregelen heeft forse consequenties. Zonder realistische alternatieven gaan we de klimaatdoelen simpelweg niet halen. Daarom moeten we nú doorpakken met hernieuwbare energie, isolatie, het versterken van de biodiversiteit en een circulaire economie”, licht directeur Annie van de Pas toe.

Voor meer informatie neem je contact op met: