Lokale producten niet zonder slag of stoot in de horeca

28 augustus 2023

Lokale producten niet zonder slag of stoot in de horeca

Terwijl steeds meer mensen hun weg weten te vinden naar boerderijwinkels, stalletjes en online bestelsystemen voor lokale producten, wordt er in de Nederlandse horeca nog relatief weinig gebruik gemaakt van lokale waren. Zeker als je kijkt naar de buurlanden. De Voedselfamilie Krimpenerwaard wil dat veranderen en startte een project met verschillende partners waaronder De Kortste Weg, om het gebruik van regionale streekproducten meer onder de aandacht te brengen bij plaatselijke horeca & catering.

Tijdens gesprekken samen met Greendish is met 5 restaurants uit de regio Krimpenerwaard verkend welke kansen er zijn op het gebied van lokaal inkopen doen en de wensen voor een lokale streekproducten Hub. Maar ook het voorkomen van voedselverspilling en meer plantaardig koken kwamen daarbij aan bod.

De deelnemende restaurants ontvangen Quick-wins zodat ze gericht aan de slag kunnen met het doorvoeren van de veranderingen binnen hun bedrijf. De Voedselfamilie Krimpenerwaard heeft tijdens de gesprekken met de chefs waardevolle informatie verzameld waarmee zij verder aan de slag kan voor de toekomstige Hub & Bezorgdienst voor de horeca, kantines en zorginstellingen.

Lees het interview op De Kortste Weg over dit project.

Profiel Mellanie Vellekoop

Mellanie Vellekoop

Regisseur Duurzame Landbouw & Voedsel