Laat je inspireren, bezoek een duurzaam huis

29 oktober 2018

Laat je inspireren, bezoek een duurzaam huis

Dit jaar wordt op zaterdag 3 en 10 november voor de zesde keer de Duurzame Huizen Route georganiseerd. In heel Nederland delen honderden huiseigenaren het verhaal achter het verduurzamen van hun huis met anderen. Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam wonen kan een bezoek brengen aan één van de opengestelde woningen. De NMZH is netwerkpartner van de Duurzame Huizen Route.

Kennis uit de eerste hand
De Duurzame Huizen Route biedt een unieke kans om op een ongedwongen manier kennis uit de eerste hand op te doen. Door de huizenroute krijgen bezoekers op een objectieve manier eerlijke informatie van huiseigenaren die hun zijn voorgegaan met het verduurzamen van hun woning. Dit levert vaak nieuwe bruikbare inzichten en inspiratie op om zelf mee aan de slag te gaan. Ervaringen van anderen zorgen voor een betere visie en een goed doordacht stappenplan. Niet alleen de succesverhalen worden verteld, ook wat beter of anders had gekund komt aan bod.

Bezoekers gaan vaak op pad met een bepaalde vraag zoals: ‘Hoeveel geluid maakt een warmtepomp eigenlijk? Eerst je dak of toch eerst je vloer isoleren?’ Door de Duurzame Huizen Route krijgen bezoekers op een objectieve manier antwoorden op hun vragen. Tijdens een bezoek ontstaan er interessante gesprekken, niet alleen met de huiseigenaar maar ook met de andere bezoekers. Naast huizen met populaire maatregelen zoals warmtepomp, isolatie etc., worden elk jaar ook woningen aangemeld met de nieuwste innovaties zoals woningen zonder nutsaansluitingen, inzet van accu’s en waterstof als warmtebron.

Steeds meer duurzame verhalen
In zes jaar tijd heeft de Duurzame Huizen Route een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen de woningen op de website zijn toegenomen, maar ook het aantal bezoekers. Voor het plannen van een bezoek aan een woning moeten bezoekers zich inschrijven bij de woning van hun keuze op www.duurzamehuizenroute.nl.