Klimaatstaking in tiental Nederlandse steden

Klimaatstaking in tiental Nederlandse steden

Na het grote succes van de klimaatstaking eind september organiseert Fridays For Future aanstaande vrijdag 29 november een nieuwe landelijke klimaatstaking. Scholieren zullen de klaslokalen verlaten om samen de straat op te gaan. Ze zijn van mening dat de politiek nog lang niet genoeg doet en dat de vernietiging van het klimaat en de natuur nu moet stoppen. Ze eisen een leefbare en rechtvaardige wereld voor nu en toekomstige generaties.  

26 november 2019

Jongeren in actie

Deze landelijke staking is onderdeel van de Global Day for Climate Action. Aan de vooravond van de VN klimaatconferentie COP25 in Madrid komen miljoenen jongeren op alle continenten opnieuw in actie om onze toekomst te beschermen en echte klimaatactie te eisen. De Natuur en Milieufederaties steunen samen met andere betrokken organisaties de wereldwijde klimaatstaking die op vrijdag 29 november in Nederland op heel veel plekken plaatsvindt en vragen iedereen om deel te nemen.

Stakingen in meerdere steden

In Nederland ligt de focus dit keer op het organiseren van stakingen op zo veel mogelijk plaatsen in het hele land. Op dit moment is bekend dat in de volgende steden actie gevoerd wordt: Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Hoorn, Enschede, Deventer, Zwolle, Amersfoort, Leiden, Groningen, Tilburg, Leeuwarden, Baarn en Maastricht. Het initiatief van de actie ligt bij de jongeren, maar mensen van alle leeftijden zijn welkom om zich aan te sluiten!

Meer weten?

Kijk op de website van Fridays For Future

Kijk op de kaart waar de acties plaatsvinden

Voor meer informatie neem je contact op met: