‘Humanity and Nature’, een gezamenlijk concert van New European Ensemble en Plan Boom

Nieuws | Thema:

'Humanity and Nature', een gezamenlijk concert van New European Ensemble en Plan Boom

‘Humanity and Nature’ is een grensverleggend initiatief dat de kracht van muziek en de roep van de natuur combineert; een spannend samenspel van muziek en milieuactivisme, dat de verbinding tussen mens en natuur verkent. Dit unieke samenwerkingsverband heeft tot doel bewustzijn te creëren rond milieukwesties en de schoonheid van onze natuurlijke wereld te vieren op woensdag 28 en donderdag 29 februari 2024 in Utrecht en Amsterdam.

18 januari 2024

 

Het New European Ensemble, bekend om zijn grensverleggende muzikale prestaties, zal nieuwe composities uitvoeren die geïnspireerd zijn door de natuur. Deze werken zullen de complexiteit en de kwetsbaarheid van de natuurlijke omgeving weerspiegelen en het publiek meenemen naar een muzikale wereld die zowel ontroerend als confronterend is: een klinkende noodklok voor het klimaat… De mensheid ‘verbruikt’ letterlijk de aarde en onze impact is te zien in dat wat achterblijft. Het werk van John Luther Adams verkent de eenzaamheid in de Mexicaanse woestijn en Kate Moore onderzoekt en verklankt de zeespiegelstijging.

Het programma wordt uitgevoerd door het New European Ensemble, voordracht door prof. dr. Detlef van Vuuren en presentatie Jet van Paassen. ‘Humanity and Nature’ hoopt mensen te inspireren om over deze thematiek na te denken.

Programma
Kate Moore – Days and Nature
John Luther Adams – There is no one, not even the wind
Kate Moore – Wereldpremière (foto door: Jeff Zimberlin)

 

Uitvoerenden
New European Ensemble
Detlef van Vuuren – voordracht
Jet van Paasen – presentatie
Muriel Megens – tekst

 

Concertdata
Woensdag 28 feb 2024 – TivoliVredenburg, Hertz
Donderdag 29 feb 2024 – Muziekgebouw Amsterdam (inleiding door Michel Khalifa)

 

Korte biografie NEuE
New European Ensemble bestaat uit topmusici uit Europa en richt zich op impactvolle projecten met nieuwe muziek en hoge kwaliteit. NEuE is opgericht in 2009 en gevestigd in den Haag. De missie van het ensemble is om hedendaagse en 20e-eeuwse repertoire op een aangrijpende wijze te presenteren, daarom zoekt het ensemble vaak naar combinaties met film, literatuur, dans, theater en beeldende kunst.

 

Natuur en Milieufederaties
Vanuit de Natuur en Milieufederaties wordt het project Plan Boom uitgevoerd. (www.planboom.nl). De ambitie is om in 4 jaar tijd  miljoenen bomen te planten. De 4 jaar zit er nu bijna op, de Natuur en Milieufederaties willen Plan Boom een mooie afronding geven o.a. door het ondersteunen van dit concert en een erfenis nalaten (www.jouwboom.nu).

Meer informatie & tickets