Herenboeren initiatief de Vlietstreek zoekt contact

Herenboeren initiatief de Vlietstreek zoekt contact

Herenboeren is een snelgroeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel in samenwerking mét de natuur kan! Als burger neem je als lid van een natuurgedreven Herenboerderij zelf de regie over je eigen voedselproductie. De ongeveer 250 aangesloten huishoudens halen elke week hun oogstdeel (groente, fruit, eieren en – voor wie wil – af en toe vlees) op. Elke Herenboerderij heeft één of meer professionele boeren in loondienst. Verspreid over heel Nederland zijn er inmiddels al 18 draaiende Herenboerderijen. En 34 initiatieven zoals Herenboeren De Vlietstreek, begin dit jaar opgericht door en voor inwoners van de regio Den Haag, Voorschoten en Wassenaar.

30 oktober 2023

Op een Herenboerderij wordt duurzaam voedsel geproduceerd: er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Aandacht voor een gezonde bodem, biodiversiteit, en ruimte voor dieren om hun natuurlijke gedrag uit te oefenen, staan voorop. De boeren zijn in loondienst en hebben een vast inkomen. De leden van een Herenboerderij helpen samen om de coöperatie draaiend te houden. Dit door bijvoorbeeld mee te helpen bij zaaien, wieden en oogsten van de eigen groenten & fruit.

Informatiebijeenkomst 20 november 2023

Na een eerste bijeenkomst in juni, hebben zich al 32 aspirant-leden aangemeld. Heb jij ook interesse en wil je meer weten over Herenboeren De Vlietstreek én het Herenboerenconcept? De tweede informatiebijeenkomst vindt maandag 20 november om 20.00 uur plaats in Voorschoten. Aanmelden kan via de website van Herenboeren De Vlietstreek.

Hier kun je alle vragen stellen over het Herenboerenconcept, ook aan Zaza Versteegh, bestuurslid en ervaringsdeskundige van Herenboerderij Duinstreek uit Bergen. Aan het eind van de informatieavond kun je, als je dat wilt, een intentieverklaring tekenen en daarmee aangeven lid te willen worden van de coöperatie wanneer de boerderij start.

Tags:

Meer informatie? Neem contact op met

Profiel Mellanie Vellekoop

Mellanie Vellekoop

Regisseur Duurzame Landbouw & Voedsel