Haringvlietdag 2016: Ontdek de parels van het Haringvliet

8 september 2016

Haringvlietdag 2016: Ontdek de parels van het Haringvliet

Zaterdag 17 september 2016 vindt de eerste Haringvlietdag plaats. Een dag vol excursies en activiteiten. Laat je verrassen door de prachtige deltanatuur aan de monding van de Rijn en de Maas. Boswachters, duikers, vogelaars en andere experts nemen je mee voor een uniek dagje uit!

De hele dag is er van alles te beleven. Ontdek alles over de wondere onderwaternatuur of stap op een traditionele zalmschouw om Goeree-Overflakkee vanaf het water te verkennen.  Tijdens één van de excursies zijn bijzondere vogels te spotten, zoals de bruine kiekendief, lepelaar en met een beetje geluk zelfs een zeearend! Struinen met de hele familie kan in de speelnatuur op het eiland Tiengemeten. Ook is er een ’sneak preview’ van de film ‘De Levende Rivier’, met daarin unieke beelden uit het Haringvliet. Het volledige programma is te vinden op www.beleefdedelta.nl/haringvlietdag.

De Haringvlietdag is een initiatief van IVN en wordt mede mogelijk gemaakt door het Droomfondsproject Haringvliet en met  financiële steun van de Nationale Postcode Loterij en de Provincie Zuid-Holland.