Extra geld van Postcode Loterij voor natuur en klimaat

5 maart 2019

De Postcode Loterij steunt dit jaar organisaties die werken aan het tegengaan van klimaatverandering en het beschermen en herstellen van natuur met ruim 51 miljoen euro extra. Dat maakte de Loterij bekend op het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré.

De Natuur en Milieufederaties kunnen naast de vaste bijdrage van €2,25 miljoen rekenen op een extra schenking van €1,65 miljoen voor ons project Energietuinen. Met dit project willen we zichtbaar maken dat grootschalige opwek van duurzame energie ook mooi kan zijn én kan samengaan met natuur en recreatie.

Het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace werden verrast met een extra bijdrage van 2 miljoen euro om het bedreigde Amazonegebied in Brazilië verder te kunnen beschermen. Urgenda kreeg een extra bijdrage van ruim 1,6 miljoen euro om klimaatzaken wereldwijd te ondersteunen. Ook onder meer Vogelbescherming Nederland en de Waddenvereniging, FSC en Peace Parks Foundation kunnen rekenen op extra bijdragen.

Planeet onder druk
Dorine Manson, managing director Nationale Postcode Loterij: “De natuur op onze planeet staat onder grote druk door klimaatverandering en de aantasting van ecosystemen. De Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld. We zijn trots dat we een aantal van hen vandaag met extra donaties kunnen ondersteunen, dankzij onze trouwe deelnemers. Zij maken het verschil.”

Alex Ouwehand, directeur NMZH: “Wij zijn de Postcode Loterij en alle deelnemers enorm dankbaar voor deze bijdrage. Met deze hulp kunnen wij in de 12 provincies veel projecten realiseren. Jouw steun – ook via de Nationale Postcode Loterij – is daarbij onmisbaar.
Zo werken we samen aan een mooi en duurzaam Zuid-Holland!”

Foto: Roy Beusker

 

 

 

Meer informatie