Drechtse Wind en Energiecooperatie Dordrecht tekenen overeenkomst windenergie

18 januari 2016

Drechtse Wind en Energiecooperatie Dordrecht tekenen overeenkomst windenergie

Op vrijdag 15 januari is een overeenkomst getekend tussen Energiecoöperatie Dordrecht en de coöperatieve vereniging Drechtse Wind. Hierin is de intentie uitgesproken om samen één of meerdere windturbines in Dordrecht te realiseren en exploiteren. Als alles volgens planning verloopt zal de eerste windturbine komen op Krabbegors in Dordrecht.

De overeenkomst werd tijdens een bijeenkomst in Duurzaamheidsfabriek getekend door wethouder Rik van der Linden en directeur HVC Dion van Steensel namens Energiecoöperatie Dordrecht en door Jan de Keijzer van Drechtse Wind. De NMZH is blij dat burgers, gemeente en HVC samenwerken om windenergie in Dordrecht te realiseren.

Verduurzaming Dordrecht
Naast het leveren van een bijdrage aan de verduurzaming van de gemeente Dordrecht is het uitgangspunt om draagvlak, burgerparticipatie en burgereigenaarschap van de windturbine(s) te maximaliseren. De realisatie en ontwikkeling van de windturbine(s) is in handen van de Energiecoöperatie Dordrecht in samenwerking met Drechtse Wind. Zij neemt initiatieven voor het vergroten van draagvlak voor windturbines onder inwoners van Dordrecht. Die initiatieven bestaan uit zowel het informeren over windenergie als het bieden van de mogelijkheid te participeren in windturbine(s). De planning is dat op Krabbegors de eerste windturbine komt.

Iedereen kan meedoen
Drechtse Wind is een coöperatieve vereniging. Iedereen in de Drechtsteden kan meedoen: bewoners, bedrijven en organisaties kunnen zich aansluiten voor 10 euro per jaar. De leden kunnen participeren in, meebeslissen over de bouw en delen in opbrengsten van de windmolen(s). Aanmelden kan op www.drechtsewind.nl.

20161501-Ondertekening-van-de-samenwerking-tussen-Energiecooperatie-en-Dordrecht-en-Drechtse-Wind-Tstolk
Foto: Thymen Stolk (http://www.thymenstolk.nl/)