Doe mee met de Climate Chain op 23 juni

Doe mee met de Climate Chain op 23 juni

Doe ook mee met de Climate Chain actie van Urgenda op 23 juni. De Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland steunt dit geweldige initiatief en we zouden het fantastisch vinden als jij ook mee kunt doen! Het wordt een dag vol positieve energie op het strand, van Hoek van Holland tot Den Helder, waarbij we samen een duidelijk signaal afgeven aan het nieuwe kabinet: Nederland wil snellere en sterkere actie tegen klimaatverandering.

20 juni 2024

Wat gaan we doen? We verzamelen ons op zondag 23 juni om 14:00 uur en vormen een menselijke ketting langs de Nederlandse kustlijn. Trek iets roods aan om onze eenheid en urgentie te benadrukken. Samen trekken we een rode streep door het zand!

Waarom is dit belangrijk? De aarde warmt op, met alle gevolgen van dien. Extreem weer bedreigt mensen, planten en dieren. Het huidige klimaatbeleid in Nederland schiet tekort om onze bijdrage aan het beperken van de opwarming tot 1,5 graad te leveren. Tijd voor actie!

Waarom zou je meedoen? Dit is jouw kans om te laten zien dat je om de planeet geeft zonder dat je iets extreems hoeft te doen. Vele mensen vinden protesteren op een snelweg te eng, maar een vreedzame actie op het strand is laagdrempelig en verbindend. Plus, je bent niet alleen! Ontmoet gelijkgestemden die ook vinden dat klimaat en biodiversiteit niet ondergesneeuwd mogen worden.

Hoe doe je mee? Ga naar The Climate Chain website en meld je aan. Je kunt zelf kiezen in welk vak langs de kust je wilt staan. Ze hebben ook een handige toolkit beschikbaar met tekst, foto’s en video’s om je te helpen het woord te verspreiden.

Laten we samen een duidelijk en onmiskenbaar signaal afgeven aan onze leiders: het is tijd voor echte actie tegen klimaatverandering. Doe je mee? Laten we ons sterk maken voor onze prachtige planeet!

Vragen? Neem contact op met Alex