Doe mee met de Bijenwerkdag

20 december 2017

Doe mee met de Bijenwerkdag

Kom 9 en 10 maart in actie met Nederland Zoemt

Ze zorgen voor de kers op je taart en de aardbeien onder je slagroom. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving. Ze zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 385 soorten is bedreigd.

Nederland Zoemt organiseert op 9 en 10 maart de Bijenwerkdag. Met z’n allen aan het werk voor de wilde bij. Om het aantal nestgelegenheden te vergroten worden er dan bijenhotels gebouwd en steilwandjes aangelegd. De voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) moet in dat weekend worden verbeterd door planten te zaaien en struiken te planten.

Waar?
Op 9 en 10 maart kan iedereen, jong en oud, aan de slag. In elke provincie zijn meerdere locaties waar je iets kunt doen voor de wilde bij. Dus er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Doe jij mee? Schrijf je in op nederlandzoemt.nl


Wat is Nederland Zoemt?
LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu slaan de handen ineen. Met maar één doel. De wilde bij moet zich hier thuis voelen. Omdat hij de ruimte heeft om te nestelen en genoeg plek om eten te vinden. Samen laten we Nederland zoemen voor de wilde bij.
Nederland Zoemt is mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.