Doe jij ook mee met het klimaatstraatfeest?

9 oktober 2016

Doe jij ook mee met het klimaatstraatfeest?

Het Klimaatstraatfeest is een landelijke energiebesparingswedstrijd. Het idee achter de competitie is simpel. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met je buren, maar ook met je sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch (straat)feest.

Hoe werkt het?

Er zijn twee competities naast elkaar; de burencompetitie en de groepencompetitie. In de burencompetitie ben je op basis van woonadres met elkaar verbonden, je doet dus mee met je buren. Wil je niet met je buren meedoen, maar met je voetbalteam, collega’s of vrienden? Meld je dan aan voor de groepencompetitie.

Iedere deelnemer die zich aanmeldt krijgt toegang tot de online game omgeving op de website www.klimaatstraatfeest.nl. Hier staan meer dan honderd energiebesparende acties die deelnemers kunnen uitvoeren. Van het indraaien van een LED lamp en het plakken van een tochtstrip tot het opvragen van een offerte voor isolatiemaatregelen of het plaatsen van zonnepanelen.

Prijzen

Het Klimaatstraatfeest loopt van 10 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017. Op zaterdag 15 april 2017 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt. In zowel de buren- als de groepencompetitie zijn de prijzen als volgt:

  • Nummer 1: Een straatfeest ter waarde van € 5.000
  • Nummer 2: Een straatfeest ter waarde van € 2.000
  • Nummer 3: Een straatfeest ter waarde van € 1.000

Over het HIER Klimaatstraatfeest

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met verschillende Nederlandse gemeenten. Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.

 

klimaatstraatfeest_actielogo_fc