Den Haag krijgt eigen natuurdocumentaire

Den Haag krijgt eigen natuurdocumentaire

Den Haag krijgt ook een Natuurdocumentaire! Vanuit de NMZH delen we graag het initiatief van ‘Groene Stad Achter De Duinen’. De documentaire is een oproep tot bewustwording en respect voor de Haagse Natuur en een viering van de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van Den Haag, gevangen in een uniek perspectief dat zelden wordt gezien.

De film, die opnames bevat in en rond de Haagse natuurgebieden – zowel boven als onder water, en vanuit de lucht – belooft een sprookjesachtige weergave van de natuur. Het illustreert de effecten van de inspanningen op het gebied van biodiversiteit en ecologisch beheer en benadrukt de unieke status van Den Haag als een van de weinige steden die deel uitmaken van een natuurpark.

Met het gebruik van grootformaat bioscoopkwaliteit (4K en 6K), streeft het team naar een release in 2026, met de hoop op een spectaculaire openlucht première op het Malieveld. Terwijl de voorbereidingen al meer dan een jaar in volle gang zijn, is er nog steun nodig om dit droomproject te voltooien.

Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan dit bijzondere initiatief. Voor meer informatie over hoe u kunt bijdragen aan de realisatie van deze inspirerende documentaire, bezoek Groene Stad Achter De Duinen