De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend

Na onze oproep voor de Boerenlandschap fotowedstrijd kregen we ruim 65 prachtige foto’s. De winnaars zijn op 20 februari in het zonnetje gezet.
We ontvingen foto’s van landschap vergezichten; solodieren; groepjes dieren en de mens in de natuur. Nu was het zaak om uit dit rijke aanbod een top-10 samen te stellen en uiteindelijk één winnaar te kiezen.

Het gehele team mocht uit de top 10 zijn top 3 aangeven en uiteindelijk bleven er 2 foto’s over met exact hetzelfde aantal punten. Hierop besloten we dat beide fotografen een gedeelde eerste prijs verdienen. En daarnaast was er een derde prijs.
De prijzen: een bon voor een biologische maaltijdbox van Willem en Drees zijn  uitgereikt aan beide eerste plaats winnaars.

Op de gedeelde eerste plaats eindigden de foto’s ‘Polder tussen Ameide en Meerkerk’ en ‘Lepelaar vliegend bij het Bieslandse bos’.

De heer Gert van Hee zond de foto ‘Polder tussen Ameide en Meerkerk’ in. De jury: “Dit een erg mooie compositie, net een schilderij, typisch Zuid-Hollands. Een mooi doorzicht, zo willen wij het boerenlandschap zien, struweel en wilgenbosjes, koeien in de wei en hoge waterstand in de sloot.”

Lepelaar Foto: Lenie Kaptein

Ook de foto van Lenie Kaptein van de Lepelaar in het Bieslandse bos was een winnende foto. De jury: “De foto heeft actie en elegantie. De spanning tussen de monocultuur van het productie landschap en de iconische natuurwaarde, verbeeld door de super scherpe lepelaar komt goed naar voren. Daarnaast is het een hele mooie scherpe vogel met de koe nog duidelijk op de achtergrond.”

Haas dijkpolder maasland Foto: Tiny vd Meer

Een derde prijs ging naar Tiny van der Meer met haar foto van een haas. Deze foto past erg goed bij het thema natuur en landschap door het een bloemrijke weiland met Verschillende grassoorten en pinksterbloemen. De haas staat er verder mooi en scherp op. Helaas kon Tiny niet aanwezig zijn en is de prijs naar haar verzonden.

Er waren zeker nog andere foto’s die erg gewaardeerd werden.
Een compilatie van enkele andere inzendingen hieronder en wellicht plaatsen we die nog wel een keer op onze website bij een nieuwsbericht of iets dergelijks. Wij bedanken iedere deelnemer en wie weet tot een volgende wedstrijd.

Geboorte lam duifpolder Maasland-foto Tiny vd Meer

Hazerswoude-dorp Foto: Jan van Rossem