Commissie Openbare Ruimte positief over Brouwerseiland

14 juni 2017

Commissie Openbare Ruimte positief over Brouwerseiland

Als het aan de gemeenteraad van Schouwen-Duivenland ligt, wordt het project Brouwerseiland werkelijkheid. Dat bleek maandagavond in de Commissie Openbare Ruimte. In de commissie werd duidelijk dat vijf van de negen partijen voor zijn. Leefbaar Schouwen-Duiveland, SGP, VVD, ChristenUnie en CDA stemmen op 29 juni waarschijnlijk voor. D66, PvdA, SP en Alert! zijn tegen het plan. 

Tijdens de commissievergadering waren de tegenstanders in groten getale aanwezig. Natuurorganisaties, waaronder de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, vrezen voor aantasting van de natuur en het landschap door het project. De afgelopen tijd werd er dan ook flink actie gevoerd om de gemeenteraad op andere gedachten te brengen. Zo werd een petitie tegen het project 19.000 keer getekend en begin deze maand overhandigd aan de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland. Verder werd een kilometerslang menselijk lint gevormd op de locatie waar Brouwerseiland moet verrijzen en werd anderhalve week geleden een boottocht georganiseerd op het Grevelingenmeer met rouwvlaggen.

Over twee weken, op 29 juni, neemt de gemeenteraad definitief een besluit over Brouwerseiland. Tegenstanders kunnen dan nog wel beroep aantekenen tegen het bestemmingsplan.

Lees het volledige artikel op de website van Omroep Zeeland

Bron: Gemeente Schouwen-Duivenland
Bron: Gemeente Schouwen-Duivenland