Brouwerseiland? Beter ten halve gekeerd!

1 juni 2017

Brouwerseiland? Beter ten halve gekeerd!

Binnenkort besluit de gemeenteraad van Schouwen Duivenland over de mogelijke aanleg van Brouwerseiland. Dit besluit heeft verstrekkende gevolgen voor het karakter en de toekomst van Schouwen-Duiveland, van de Grevelingen en van de hele Zeeuwse kust. In een open brief die vandaag in de Zeeuwse kranten is gepubliceerd zetten zes natuur- en milieuorganisaties, waaronder de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, de nadelen en risico’s van Brouwerseiland nog een keer op een rij. Vanavond wordt de brief samen met 19.000 mensen handtekeningen van de petitie Stop Brouwerseiland aangeboden aan de gemeenteraad.

In de brief zetten de natuur- en milieuorganisaties de  grote nadelen en risico’s van Brouwerseiland op een rij. Zo wordt het Zeeuwse landschap voorgoed beschadigd en worden natuurwaarden sterk aangetast. Bovendien staat Brouwerseiland haaks op de Zeeuwse Kustvisie en de intenties van het landelijk Kustpact. Lees hieronder de volledige open brief (klik voor een grotere weergave).

Open Brief Brouwerseiland

De petitie en open brief worden om 19.20 uur aangeboden. Verzamelen bij het gemeentehuis om 19.00 uur. Heeft u de petitie nog niet getekend? Doe dat dan hier!