Blauwe Vlag 2017 voor recreatieplas in de Hollandse Biesbosch

8 juni 2017

Blauwe Vlag 2017 voor recreatieplas in de Hollandse Biesbosch

De zwemplas in het recreatiegebied de Hollandse Biesbosch heeft voor het 5e achtereenvolgende jaar de Blauwe Vlag gekregen, het keurmerk voor veilige en schone jachthavens en stranden. De internationale jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend aan 122 jachthavens en 61 stranden.  

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deel nemen en hebben aangetoond veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Blauwe Vlag

Het doel van het Blauwe Vlag is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.