Binnenkijken in honderden woningen tijdens de Duurzame Huizen Route

24 oktober 2019

Binnenkijken in honderden woningen tijdens de Duurzame Huizen Route

Steeds meer mensen hebben het voornemen om de eigen woning te verduurzamen. Of staan voor een geplande verbouwing en kijken naar energiebesparende mogelijkheden.

Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn en waar veel keuzes bij komen kijken. Dat maakt het niet altijd eenvoudig om daar zelf je weg in te vinden.
Daarom bieden woningeigenaren die dit traject al hebben doorlopen graag de helpende hand.

Ieder jaar wordt daarvoor de Duurzame Huizenroute georganiseerd. Dit jaar is die op zaterdag 2 en 9 november.
Zo’n kleine 1.000 woningen in Nederland die op verschillende manieren zijn verduurzaamd openen hun deur voor iedereen die inspiratie op wil doen of op zoek is naar praktische kennis of informatie wat er al niet bij komt kijken om je huis te verduurzamen. De eigenaren staan graag voor je klaar om je bij te praten en stellen gastvrij hun woning beschikbaar om te laten zien wat zij gedaan hebben. In de afgelopen jaren hebben al duizenden mensen woningen bezocht tijdens de Duurzame Huizenroute en op deze manier waardevolle en onafhankelijke informatie gekregen.

De deelnemende huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan. Of het nu gaat om aardgasvrij, nul op de meter woning, houtskeletbouw, toepassen van eco-materialen, passief huis, plusenergiewoning, ecowoning, duurzaam monument, VvE of strobalenbouw. Er is inspiratie voor iedereen.

Verspreid over heel Zuid-Holland doen zo’n 150 woningen en 2 gebouwen mee.  Op www.duurzamehuizenroute.nl is te zien welke woningen te bezoeken zijn. Op de website kan je op woonplaats en afstand zoeken welke woningen in jou omgeving meedoen. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of kenmerk. Als je een of meerdere woningen wilt bezoeken op 2 of 9 november moet je je wel inschrijven. Vroeg inschrijven is een aanrader want vol is vol! Er zijn geen kosten aan verbonden.

Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door via de website bereikbaar voor vragen of aanvullende informatie. Dit kan door middel van een contactformulier bij de woning.

Dus wil je de stap zetten om zelf je woning te verduurzamen? Laat je inspireren en informeren tijdens de Duurzame Huizenroute 2019.

De Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd en ondersteund door een groot aantal gemeenten en provincies en andere partners in Nederland, waaronder de Natuur en Milieufederaties.

Meer informatie? Neem contact op met