Aanbevelingen duurzaam verlichten gemeenten

19 september 2016

Aanbevelingen duurzaam verlichten gemeenten

Drie studenten van de Hogeschool Utrecht hebben onderzoek gedaan in een aantal gemeenten die vooruitlopen op het gebied van energiebesparing. Samen met adviesbureau Licht en Donker Advies kwamen zij tot een twintigtal concrete aanbevelingen voor gemeenten om duurzaam te verlichten.

Studenten Carlinda Boom, Evi Rosier en Jet de Kreij deden literatuuronderzoek en interviewden de koplopergemeenten Deventer, Zwolle, Heerenveen, Rotterdam en Den Haag. De opdracht was om te komen tot een twintigtal eenvoudig toepasbare adviezen die andere gemeenten kunnen inspireren en helpen om aan de slag te gaan met het verduurzamen van buitenverlichting. De concrete aanbevelingen zijn voorgelegd en aangescherpt door Jaklien Vlasblom van Licht en Donker Advies. Jaklien is ervaren in het opstellen van duurzame verlichtingsplannen voor gemeenten.

Nacht van de Nacht

De adviezen zijn opgesteld in opdracht van de Nacht van de Nacht campagne van de Natuur en Milieufederaties. De Nacht van de Nacht wordt op 29 oktober voor de 13e keer georganiseerd. Dit jaar staan de gemeenten centraal in de campagne.  Op de website van de Nacht van de Nacht vindt u tientallen succesvolle en duurzame gemeenten die de verduurzaming van openbare verlichting hoog op de agenda hebben staan.

Download

Rotterdam nacht