28 mei: Kom in actie tegen TTIP

29 april 2016

28 mei: Kom in actie tegen TTIP

Doe je mee met de Nationale Actiedag op 28 mei?

De handelsverdragen TTIP en CETA stellen ons op een tweesprong. Staan we toe dat de regels van een vervuilende en onrechtvaardige economie, nog dieper verankerd worden in onze samenleving? Of slaan we de aanval af en heropenen we de weg naar een nieuwe economie die duurzaam en democratisch is?

Dit is geen wanhoopsstrijd. Het draagvlak voor TTIP brokkelt af. Er zijn steeds minder voorstanders en de overgebleven voorstanders hebben steeds minder argumenten. We kunnen deze strijd winnen en áls we winnen… wie weet wat er daarna mogelijk is.

Nu is het moment om in beweging te komen. Want TTIP kan dit jaar al uitonderhandeld worden en CETA -het Canadese TTIP- kan dit jaar zelfs al in werking treden. (Lees de tijdlijn voor meer info)

Daarom roepen we zaterdag 28 mei uit tot Nationale Actiedag tegen TTIP, CETA en ISDS. In Amsterdam wordt TTIP feestelijk begraven, Wageningen organiseert een TTIP-vrij festival, we hebben een Haagse Theaterparade en ook in Utrecht, Eindhoven en vele andere plaatsen kun je aansluiten.

Doe mee. Sluit je aan bij een actie bij jou in de buurt.

Of organiseer je eigen actie. Groot of klein, met een paar mensen of met een heleboel, spectaculair of simpel, elke actie maakt de impact groter. (en we kunnen helpen met tips, materialen en werving!)